Regionalne Centrum Seniora

Szanowni Państwo, jest nam niezmiernie miło poinformować, że udało mam się zrealizować koleiny filar w ramach projektu Regionalne Centrum Seniora, będącego elementem rządowego programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2021 – 2023 NoweFIO – edycja 2023. Dzięki filarowi Senior Świadomym Obywatelem, nasi beneficjenci wzięli udział w cyklu szkoleń, podnoszących ich wiedzę, a co za tym idzie zwiększających świadomość społeczną i obywatelską. Szkolenia obejmowały zagadnienia takie jak: budżet Obywatelski, prawa obywatela i ich ewolucja, finanse publiczne i podatki lokalne, tworzenie organizacji III sektora i wiele innych. Efektem realizacji rzeczonego filaru, jest oddolna inicjatywa powołania do życia stowarzyszenia zrzeszającego częstochowskich seniorów!

Działanie sfinansowano ze środków Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich NOWEFIO na lata 2021 – 2030. #NOWEFIO

Sfinansowano ze środków @narodowyinstytutwolnosci w ramach #NOWEFIO @Minister do spraw Społeczeństwa Obywatelskiego

#RegionalneCentrumSeniora #RCS #NIW #NOWEFIO #FundacjaWiRS #Fundacja_Wolności_i_Rozwoju_Społecznego